Största urvalet av kläder i faux fur

Några tankar om valet att bära fuskpäls

Fuskpäls är kläder som tillverkats med material som funkar som pälsimitation. Med andra ord kommer dessa pälsa inte från djur utan av andra material som man kan få att se ut precis som djurpäls. Kläder av fuskpäls som produceras med modern teknik är miljövänligare än kläder av djurpäls . När du väljer att bära en fuskpäls jacka är det ett mode-medvetet statement som uttrycker vad du står för. Det finns många namn använder för att beskriva päls som inte kommer från djur. Andra vanliga namn för fuskpäls är pälsimitation, syntetiskt päls, konstpäls och fake fur. Vi kommer att använda dessa i den här artikeln.

Vilka kläder produceras med fuskpäls?

Idag finns i princip alla plagg som produceras med djurpäls också i fuskpäls. Under det senate decenniet har organisationer som kämpar för att stoppa djurplågeri (T.ex. PETA) uppmärksammat att djur får lida på väldigt brutala sätt när päls tillverkas. Tillsammans med en ökad medvetenhet hos konsumenter om värdekedjan i modebranschen har efterfrågan flyttats nästan helt mot alternativ i from av fuskpäls. Idag tar allt fler ställning mot pälsindustrin och det har gjort att i princip alla klädesplagg som finns att köpa som djurpäls också finns att köpa som konstpäls.

Vilka klädesplagg är mest populära?

Det finns både kläder och inredning som är populära. Vissa klädesplagg som till exempel fuskpäls jackor och västar i fuskpäls säljs i varianter där hela plagget är av fuskpäls. Ibland hittar du plagg där bara vissa detaljer är av fuskpäls som t.ex. t.ex. kanten runt huvan på en parkasjacka eller kragen på många vanliga jackor. Vanlig inredning med fuskpäls är mattor och kuddar. Dessa är riktigt mysiga att går barfota på eller att mysa med i sängen eller soffan.

Snyggt, exklusivt och ett ställningstagande

Bär du faux fur syns det på längt håll att du har en känsla för mode som är snyggt, exklusivt och etiskt. Du visar också att du bryr dig om djur och miljö när du tar ställning mot päls från djur. Fuskpäls, eller faux fur som det heter på engelska, är ett modeplagg som ofta syns på röda mattan, modevisningar och galor. Majoriteten av de stora mode märkena, som Gucci, Versace och Prada har helt slutat med djurpäls och tillverkar endast deras pälskläder med faux fur.

Fuskpäls bärs inte bara på stora galor utan är allt mer vanligt i vardagen. Många väljer produkter av konstpäls för att uttrycka stark karaktär och en modemedveten framtoning.

Att du bär faux fur visar vem du är

När du investerar i ett plagg som tillverkas av konstpäls sätter du ett värde på djurens liv och tar ställning till att djur inte ska behöva sätt livet till i tillverkningen av kläder. När du väljer faux fur räddar du djuren samtidigt.

I Kina som står för en stor del av pälsindustrin. Där är det väldigt begränsade regler för hur djuren måste behandlas. Det leder att djuren till och med plågas mycket mer än nödvändigt i tillverkning av pälskläder.

På PETA UKs Youtube kanal kan du se videoklipp visar baksidan av pälsindustrin. När väljer fuskpäls står du upp mot detta och gör en skillnad i världen.

Ett mer medvetet val med omtanke för djur och miljö

Idag har fuskpäls en väldigt naturtrogen look. De ser ofta så lika ut djurpäls att du inte ser skillnaden. I USA har det bland annat förekommit att det sålts djurpälsar från Kina som kallats för faux fur utan att folk sett skillnaden. Det var inte förrän det uppdagades av personer som undersökte saken det blev en medienyhet.

Är fuskpäls verkligen bra för miljön?

Genom året har tillverkare av djurpäls och miljöaktivister hävdat att fuskpäls skulle vara dåliga för miljö. Deras främsta argument att platsämnen är involverat i tillverkningen samt att fossila bränslen förbränns i tillverkningskedjan. Det är visserligen sant men det är någon som hela klädindustrin måste jobba på, inget unik för fuskpäls. Dessutom har studier visat att fuskpäls inte är sämre för miljön än djurpäls. I flera länder har det förkommit fall att tillverkare av kläder gjorda av djurpäls fått sin marknadsföring bannad efter att det hävdat motsatsen, vilken säger lite om saken.

Fuskpäls är ett festligt klädesplagg

Gå all-in med fuskpäls och gör ett oförglömligt intryck

Det finns idag en stark koppling till exklusivitet i klädesplagg gjord av fake fur, på samma sätt som klassiska djurpälsar har varit en statussymbol historiskt sätt. Det är också ett plagg som lätt förknippas med festligheter och speciella tillställningar. Låt inte det hindra dig från att bära fuskpäls i vardagen. Det finns gott om alternativ som inte är lika extrema och lite mer återhållsamma.

V Du behöver du inte leta särskilt länge på fuskpalsjacka.se. Här hittar du snabbt ett plagg som både är kaxigt och osar lekfullhet och glamour. Det är precis ett sånt plagg som får människorna på festen att rikta sina blickar på dig. Idag börjar de flesta medvetna människorna och modeskaparna få upp ögonen för pälsindustrins mörka baksida. Allt fler väljer att ta ställning genom att helt sluta köpa eller producera kläder som är gjorda av döda djur. Fuskpäls är ett material som är lätt att vårda och ta hand om.

Enkelt att tvätta kläder i fuskpäls

Kläder av faux fur kan oftast tvättas i maskin med ett skonsamt tvättmedel på låg temperatur. Var noga med att läsa tvätt instruktionerna innan du köper ditt plagg för att vara säker på att produkten är enkel att rengöra.

Vi vill gärna höra dina synpunkter

Lämna ett svar

Fuskpälsjacka.se
Logo
Enable registration in settings - general